Neadekvatan način života, stres, umor, predugo sedenje za računarom, nepravilno bavljenje sportom, pa čak i promena vremena, mogu izazvati bol u ramenima, vratu i leđima.

Glavobolja, bol u kuku, nozi, ruci – mnogi od ovih simtpoma potiču od nepravilnog držanja kičme. Pošto niko nema tu privilegiju da je zaštićen od takvih bolova, kroz ordinaciju kiropraktičara Aleksandra Ace Popovića prošlo je mnogo ljudi.

– Svi znamo da je umerenost u svemu ključ dugog i zdravog života, ali retko kada to i poštujemo. A ovo što ja radim radili su ljudi hiljadama godina pre mene: ručno nameštali izmeštene zglobove. Kiropraktika je mehanička procedura i predstavlja upravo to ručno korigovanje položaja zglobova. Zadatak kiropraktičara je da uoči blokadu i da je manipulativnom tehnikom otkloni, a samim tim otklanja se i energetski blok u određenom delu tela, čime se organizmu pruža mogućnost da otpočne prirodan proces samoizlečenja. Moje pacijente sam postupak ne boli, jer ja zaista nemam ni brze ni agresivne pokrete. Jednostavno, dođem do mesta gde se problem nalazi i uradim određen pokret. Što se uganuća tiče,  bolno je samo vraćanje zgloba na mesto, ali to „nameštanje“ obično ne traje duže od nekoliko minuta. Istog trenutka kada se zglob vrati u normalan položaj, dotadašnji bol prestaje – ističe Aco Popović.

Narodni lekar tekst