Aleksandar Aca Popović, kiropraktičar

Čak 95 posto odraslih ljudi ima tegobe sa leđima, ukočenjem, cervikalnim sindromom ili diskus hernijom što je posledica savremenog načina života (mnogo sedenja, premalo kretanja, previše stresova).
Kroz ruke kiropraktičara Aleksandra Ace Popovića (51) tokom proteklih četvrt veka prošlo je na desetine hiljada ljudi. Aca Popović ne voli izraz “kostolomac” i napominje da i kod najhrabrije osobe taj termin u podsvesti izaziva strah. Iako je njegovo formalno obrazovanje manuelni terapeut-maser, kaže da svoj dar koji je nasledio od oca, ponosno nosi.
Glavobolje, bolovi u ramenima, kuku, nozi, ruci – ovi simptomi prate svakodnevicu mnogih ljudi. Svoje pacijente Popović tretira pažljivo, postupak je bezbolan, traje nekoliko minuta, bez agresivnih pokreta. Njegova intervencija može biti bolna kad je reč o uganućima (tokom vraćanja zgloba na mesto).
Neadekvatan način života, stres, umor, predugo sedenje za računarom, nepravilno bavljenje sportom izazivaju bol u ramenima, vratu i leđima. Pored mehaničkih povreda, najviše razloga za dolazak kod Aleksandra Popovića su bolovi uzrokovani degenerativnim promenama na kičmi, skoliozom, spondilozom, lordozom. Vešte ruke kiropraktičara mogu otkloniti tegobe koje nastaju usled okoštavanja ili diskus hernije, a po rečima Aleksandra Popovića oporavak zavisi od godina, stila života, fizičke spreme i brojnih drugih faktora.
„Te promene izazivaju bol, ali i remete rad drugih organa. Kičma je stub celog tela. Čovek mora da misli na sebe, da nađe slobodno vreme za normalne fizičke aktivnosti. Neadekvatna ishrana takođe doprinosi tome, brza hrana i pekare. Sve to ubacuje čoveka u mašinu što često ne može da izdrži.“- kaže Aleksandar Popović.

Nađite vreme za sebe. Mnogo toga može da sačeka. Zdravlje je jedno i nemojte činiti sve da ga izgubite.